Waarom auto uitlijnen bij Ertek autoservice?

  1. Een goed uitgelijnde auto is beter voor de wegligging en brandstofverbruik
  2. Bespaar brandstof door een goed uitgelijnde auto, tevens slijten uw autobanden minder snel
  3. Wanneer uw auto niet goed uitgelijnd is, kunt u dit merken tijdens het sturen (heel zwaar of juist erg licht). Uitlijnen verhelpt dit probleem

Het uitlijnen van auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uw auto is beter bestuurbaar en u bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van uw auto een waardevolle investering in uw veiligheid en het rendement van uw winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Wat is uitlijnen van een auto

Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Dit zorgt voor een optimale wegligging. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, omdat een afwijking van een paar millimeter hetzelfde effect heeft als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept.

Wanneer een auto wordt uitgelijnd?

U kunt zelf soms merken dat uw auto uitgelijnd moet worden:

  • Er is bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de autoband 
  • De auto wijkt af naar één kant 
  • De auto stuurt zwaar of juist licht 
  • Het stuur draait na een bocht niet terug

Wij adviseren om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. 

Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

Uitlijning bij reparaties

Een auto wordt bij Ertek autoservice automatisch uitgelijnd na werkzaamheden aan het onderstel bij de vervanging van de schokdempers, de vervanging of werkzaamheden aan de fuseekogels of bij werkzaamheden aan de spoorstang.

Voordelen van uitlijnen aan uw auto

  • Minder onderhoudskosten
  • Meer rijcomfort
  • Minimale rolweerstand